ergonomicna_visina_delovnega_pulta_kuhnca.si

Optimalna višina delovnega pulta je osnova za ergonomično kuhinjo. Za vsakogar obstaja individualna in idealna višina delovne površine, ki omogoča delo v kuhinji prijazno hrbtenici. Ta višina je med 10 do 15 cm pod višino vašega pokrčenega komolca in jo je možno upoštevati pri vseh modelih in programih naših kuhinj. Posebna naprava v našem salonu nam omogoča, da izmerimo idealno višino vaše nove kuhinje.

naprava_optimalna_visina_pulta_kuhnca.si

Ergonometer je izjemen pripomoček, s katerim se izognemu ugibanju, kakšna višina delovnega pulta bi bila za vas najprimernejša. Telesna višina je sicer ena od smernic, ni pa vedno pravi pokazatelj. Ljudje imamo namreč različno dolge roke, od njih pa je odvisna naša komolčna višina.

optimalne_visine_kuhalisce_korito_pult_kuhnca.si

Z vidika ergonomije je smiselno, da kuhalno ploščo namestimo nižje od pripravljalne površine (10-15 cm), saj je zgornji rob lonca tisti, ki predstavlja delovno površino. Obratno je pri pomivalnem koritu, kjer delovno ravnino predstavlja dno korita. Tako lahko pomivalno korito namestimo višje, če nam okoliščine to omogočajo. Priporočljiva višina za kuhalno ploščo je 25 cm pod višino pokrčenega komolca, za pomivalno korito pa 10 cm pod višino pokrčenega komolca.

Delovni čas

Ponedeljek - petek09.00 - 19.00

Sobota  09.00 - 13.00

Nedelja, praznikiZaprto

Kontaktni naslov

Črtomirova 11, SI-2000 Maribor
m +386 40 239 299
t +386 2 421 29 60
info@kuhnca.si

Želim poizvedbo