Premagajte slab spanec z našimi nasveti. Nekateri v nakupih uživajo, drugim pa nakup kuhinje povzroča nočne more. Zakaj? Ker kuhinje ne kupujemo vsako leto, ker se z leti spreminja način našega življenja, ker se spreminjajo naše potrebe, okusi in tudi trendi. Kako se torej lotiti nakupa vaše sanjske kuhinje in o čem je treba dobro premisliti? Preverite naših 5 nasvetov.


Začnite s tem, kar že imate

razmislite o kuhinji

Dobro razmislite o tem, kaj vam je na obstoječi kuhinji všeč, oz. česar ne bi nikakor želeli spremeniti. In obratno. Definirajte stvari v kuhinji, ki vam povzročajo slabo voljo in frustracije. Če ste zadovoljni z razporeditvijo, ostanite pri njej in se osredotočite na področja, ki jih v kuhinji najpogosteje uporabljate (ponavadi je to kuhališče, hladilnik ali pomivalno korito). Poskrbite, da bodo ta področja v vaši novi kuhinji lahko dostopna.


Kaj potrebujete?

družabni otok

Razmišljanje o tem, kaj želite od nove kuhinje, vam bo pomagalo pri odločitvi o vsem - od razporeditve elementov, do izbire gospodinjskih aparatov. Na primer: izbira kuhinje bo seveda drugačna, če jo boste uporabljali zgolj za pogrevanje vnaprej pripravljene hrane, ali če ste rojen gurman in ljubiteljski (ali profesionalni) kuhar in radi preživljate čas ob kuhanju in eksperimentiranju z različnimi jedmi. Če se najdete v drugem opisu, boste v novi kuhinji želeli za vaše kuharske mojstrovine zagotoviti dovolj delovne površine. Lahko, da je vaša želja novo kuhinjo spremeniti v družabno središče vašega doma. V tem primeru razmišljajte o namestitvi zajtrkovalnega pulta ali kuhinjskega otoka, obdanega z dodatnimi sedišči za obiskovalce. 


Shramba je kraljica

shramba

Če obupano jočete za prostorom za shranjevanje, morate dobro proučiti vse možnosti za optimizacijo shrambe. Pozorni bodite na kakovost in vzdržljivost izvlekljivih predalov in polic, še posebej pa na prostornost - verjemite, 5 cm več prostora v elementu je bistvenega pomena. Upoštevajte pravilo, da v dva ožja predalnika pospravite bistveno manj, kot v enega širšega. Izkoristite prazne kote in višino prostora. Obstaja veliko uporabnih in namenskih rešitev za shranjevanje prav vsega, kar v kuhinji potrebujete (čistila, noži, folije, smeti ...).


Razmišljajte dolgoročno

večna kuhinja

Seveda želite na novi kuhinji pustiti svoj pečat, a poskrbite za to, da ne bo prehitro "iz mode". Svetlo, klasično, enobarvno pohištvo v nevtralnih barvah, bo preživelo test časa in vam dalo možnost kreativnosti pri izbiri barv za stene, ploščice, dekoracijo; te detajle je veliko preprosteje posodobiti in osvežiti, in najpomembnejše - je tudi veliko ceneje.

Napolnite se z informacijami

raziskovanje

Morda se boste zaljubili v prvo kuhinjo, ki jo boste zagledali, a vseeno pojdite naokoli, prelistajte nekaj revij ali spletnih strani. Tako boste bolj samozavestno zaupali v svojo izbiro in odločitev. Vaši odločitvi naj ne botruje le cena. Pozorni bodite na malenkosti, kot so garancija, kakovost in verodostojnost prodajalca. Zaupajte svoji intuiciji. 

Delovni čas

Ponedeljek - petek09.00 - 19.00

Sobota  09.00 - 13.00

Nedelja, praznikiZaprto

Kontaktni naslov

Črtomirova 11, SI-2000 Maribor
m +386 40 239 299
t +386 2 421 29 60
info@kuhnca.si

Želim poizvedbo