http://www.kuhnca.si/images/blog/top_6_trendov_2023/top-6-trendov-2023.jpg

Vsako leto prinese nove smernice in nove modne trende tudi v pohištvu. In ker pravijo, da je kuhinja srce vsakega doma, je prav, da predstavimo 6 vročih trendov, ki bodo v letu 2023 krojili "svet kuhinj". 

1    Kuhinja do stropa

kuhinja do stropa

Skoraj vsaka druga kuhinja je danes načrtovana tako, da ima omarice splanirane od tal do stropa. Vsaj po eni steni. Ta trend se je vrnil iz 70. in 80. let, a v nekoliko bolj prefinjeni različici. Če so takrat bili popularni močni vzorci in barve, je danes obratno. Arhitekti obožujejo monokromatske površine - enobarvne, nevidne, kot da pohištva sploh ni. Za na videz dolgočasno površino pa se večinoma skrivajo visoko-funkcionalni elementi, ki s svojo ergonomijo in uporabnostjo služijo točno določenemu namenu in so bili vnaprej skrbno načrtovani.

2    Temne barve

temne barve

50 odtenkov sive bo tudi v letu 2023 zelo popularnih. Sem štejemo tudi črno, grafitno, antracitno in vse druge odtenke, vzorce in temne materiale. Temna kuhinja je elegantna in mogočna, tudi malo skrivnostna. Izbira temne kuhinje v letu 2023 vsekakor ne bo napačna odločitev. 

3    Kovinski dodatki

kovinski dodatki

Ni nujno, da je vaš dom ena velika industrijska hala, svojo kuhinjo lahko popestrite s široko paleto kovinskih dodatkov kot so ročaji, regali, police, mizne noge, vitrine, luči in drugi dekorativni kovinski dodatki. Ni pomembo, kakšne barve je kovina, pomembna je izbira prave kombinacije. 

4    Naravni les

naravni les

Končno se v kuhinje vrača topel, naravni les. Ker je les precej drag material, pa je seveda več kot sprejemljiva tudi imitacija lesa, pomembno je le, da izgleda čim bolj naravno. Umetno ustvarjene grče in nenaravne strukture postajajo preteklost. V naravnem lesu se lahko bohoti vaša kuhinja v celoti, lahko pa ji dodate le kakšen leseni detajl. 

5    Delovna površina iz kamna ali keramike

tehnični kamen ali keramika

Delovna površina je del kuhinje, ki je najbolj izpostavljen. Zato je zanjo priporočljivo izbrati materiale, ki so neobčutljivi. Tehnični kamen in keramika sta idealna materiala iz več razlogov. Njuna površina je popolnoma zaprta, brez por in brazd. Zaradi tega je antibakterijska, prav tako ne vpija vode, tekočin in sokov, ki jih uporabljamo ali se ustvarjajo v kuhinji ob pripravi hrane. Odporna je na udarce, na njej lahko režete (če vam ni žal nožev) in odlagate vročo posodo (velja le za določene materiale). Za trendovski, enotni videz, lahko enak material uporabite tudi za zaščito stene v kuhinji. 

6    Kombiniranje različnih materialov

kombinacija materialov

Da bo vaša nova kuhinja v skladu z vsemi trendi in da se boste v njej počutili domače, je pomembna prava kombinacija. S kombiniranjem različnih trendovskih materialov in postavitev boste ustvarili prostor, ki bo ogledalo vašega značaja, vaših nakupovalnih in kuharskih navad. Pri odločitvah naj sodelujejo vsi člani gospodinjstva. Upoštevajte svoje in njihove želje, vanje pa vključite nasvete strokovnjakov. 

Delovni čas

Ponedeljek - petek09.00 - 19.00

Sobota  09.00 - 13.00

Nedelja, praznikiZaprto

Kontaktni naslov

Črtomirova 11, SI-2000 Maribor
m +386 40 239 299
t +386 2 421 29 60
info@kuhnca.si

Želim poizvedbo