Detajli naredijo razliko med dobro in perfektno načrtovano kuhinjo. Pri tem je zelo pomembno, da sami veste kaj želite in da imate zelo jasne predstave o vaši novi kuhinji. Predstavljamo 7 korakov, ki jih priporočamo, upoštevajte, preden stopite v kontakt s svetovalcem:

1 načrtujete kuhinjo za družino?

V tem primeru naredite naslednje: vsak član družine naj pred prvim planiranjem pove svoje želje in izrazi svoje predstave o novi kuhinji. Mnenja zberite in jih tematsko razvrstite. To vam bo dalo prvo orientacijo in smernico za nakup in pa odličen občutek, da ste na pravi poti k nakupu kuhinje, v kateri se bo dobro počutila vsa družina.

2 pomembne so stene in tla

Vi imate ključ do udobnega bivalnega prostora. Neprekinjena talna obloga ali enaka stenska barva v različnih prostorih optično poveže več prostorov v enega. Z odprtimi regali lahko ustvarite nežne prehode.

3 načrtujte svetlobo

Svetloba mora v kuhinji ustvariti razpoloženje. Seveda je mora biti tudi dovolj, da bo delovna površina ustrezno razsvetljena. Idealna za to so zatemnitvena svetila, ki jih lahko prilagajate glede na delovno ali bivalno atmosfero. Nad jedilno mizo naj bodo nihalne svetilke nameščene tik nad višino oči. Tako vas luč ne bo zaslepila.

4 dovolj prostora v kuhinji

...je osnova, še posebej, če gre za odprto, bivanjsko kuhinjo. Čim več naj bo pospravljeno za zaprtimi vrati, v predalnikih in regalih, da bo delovna površina prazna in čim večja. Včasih je prostor za namestitev kuhinjskega otoka premajhen. V tem primeru bo tudi postavitev v obliki črke "L" optimalna. Minimalna kuhinja se lahko vedno spremeni v maksimalen prostor za shranjevanje.

5 čas je denar, pravijo

Preden se lotite načrtovanja nove kuhinje, se v mislih sprehodite skozi vaš pristop in običajen postopek kuhanja in priprave na kuho. Smiselno je povzeti, katera delovna območja so za vas bistvenega pomena. Dobro premišljena in razporejena kuhinja vam lahko prihrani veliko časa in tudi bolečine v hrbtenici.

6 povzetek trenutnega stanja

Kaj bi bilo v sedanji kuhinji nujno ali le dobro spremeniti? Kakšno opremo nujno potrebujete in kaj bi bilo optimalno? Mora biti ali bi lahko bila v kuhinji tudi jedilnica? Kakšno funkcijo bo imela nova kuhinja? Boste jo uporabljali le za kuhanje ali tudi za bivanje, druženje in uživanje? Je za uresničitev vaših želja dovolj prostora? Nujno naredite tloris z vrisanimi okni, vrati in vsemi inštalacijami.

7 pogovor s svetovalcem

S povzetkom trenutnega stanja, z zbranimi opornimi točkami in seznamom želja, se lahko lotite načrta vaše nove kuhinje. Ampak pozor: pri pogovoru s strokovnjakom gre za detajle. Dober svetovalec si bo želel prostor ogledati in natančno izmeriti. Sedaj bo tudi čas za odločitev o najmanjših detajlih. Razjasniti bo treba vse dvome in sprejeti odločitve. 

Delovni čas

Ponedeljek - petek09.00 - 19.00

Sobota  09.00 - 13.00

Nedelja, praznikiZaprto

Kontaktni naslov

Črtomirova 11, SI-2000 Maribor
m +386 40 239 299
t +386 2 421 29 60
info@kuhnca.si

Želim poizvedbo